woensdag 19 november 2014

Deel 14 Van Puerto Mogan naar Las Palmas op Gran Canaria

Oktober - begin November 2014


Onze goede vrienden Marty en Barth kwamen eind oktober bij ons logeren in Puerto Mogan
en hebben wij ontzettend veel plezier met elkaar gehad. Kom ook maar naar de Carieb zeiden we toen zij weer terug vlogen , wij vertrokken een dag later naar Nederland .Onze gasten
                                                                                                                                                             Na een paar weken vakantie in Nederland  waar we genieten van de herfst kleuren en de stormachtige wind door de haren zijn we bijna zover dat we weer kunnen vertrekken naar Schiphol , heel veel kunnen regelen thuis en voor het schip de " Selene ".
o.a Het dekzeiltje voor de bijboot wat mee moet , een nieuwe foto camera (de oude camera heeft het zeewater niet overleeft) , nieuwe platte lijnen voor op het dek om de life line aan vast te klikken .
Bij Douwe in Medemblik onderdelen voor de boegschroef opgehaald ( opgestuurd dus), ze  waren nog niet aanwezig, enz. enz.
Voor een beter Wifi ontvangst een antenne  gekocht die we b.v via de vlaggenlijn kunnen hijsen of aan reling kunnen bevestigen om zo met een beter bereik , ongeveer 2 km.  Wifi te  ontvangen ,  vind het is toch prettiger als je aan boord je reisverhalen kunt bewerken en weerkaarten en mail op kan halen . Nu moet Wifi in een bar of restaurant opgezocht worden. 
In de eerste week van november weer met Transavia naar Las Palmas terug en ben ik  erg nieuwsgierig wat er de komende weken voor de start van de ARC gebeurt , nu alle schepen  ruim 250 , arriveren . 
Hierboven zie je o.a het eiland Gran Canaria waar we 23 november vanuit de hoofdstad Las Palmas vertrekken richting CaribiĆ«n . 
 
Dit is even een korte blog , de Atlantic Rally For Cruisers BLOG van november  komt er achteraan.

HennyGeen opmerkingen:

Een reactie posten