dinsdag 5 maart 2019

Tjerk en Henny pakken de draad weer op. April 2019 - 2020


Moorea

                           World ARC 2018 - 2019 - 2020  It's Now or Never!
                       
                         Tjerk en Henny gaan de Wereld reis afmaken. 

Wij hebben geweldig nieuws, na alle gezondheid problemen van Tjerk vorig jaar, kregen we in januari het mooie bericht van de arts in Leiden, dat de
behandelingen die Tjerk onderging, volledig geslaagd zijn, we kunnen we weer verder met ons leven.
De spreuk die we hadden tijdens het afscheid nemen bij de Haarlemsche Jachtclub, hebben we weer op gezocht en gaan deze weer toepassen.

De 'Selene' ligt nog steeds in een veilige haven van Tahiti, we hebben de eerder gemaakte regeling dat ons schip op een groot vrachtschip terug zou varen, gecanceld.
We gaan door besloten we al in januari!

We kunnen aansluiten bij een nieuwe groep wereld zeilers die ieder jaar opnieuw door de WARC organisatie begeleid worden.
Deze groep komt op 1 mei aan in Papeete, Tahiti wij maken dan kennis met de nieuwe zeilers.

Wij vertrekken 9 april en zijn na een 24 uur durende vlucht/reis de 10e april gearriveerd. We hebben dan een paar weken de tijd om de Selene weer op te tuigen.
Het avontuur komt steeds dichterbij we passeren en bezoeken sommige van de  mooiste eilanden zoals b.v. Tonga, Fiji, Vanuatu enz. en gaan langzaam richting Australië. (Great Barrière rif)

Wat zullen we weer van alle feestjes, briefings en de andere zeilers genieten maar de schoonheid van de Pasific en de vriendelijke mensen wordt weer een openbaring  je raakt eraan verslaaft.
 
We verklappen natuurlijk niet alles maar voorlopig zijn we de eerste paar maanden zoet, tot aan de volgende blog.

Nu zijn we druk bezig ons voor te bereiden en weer veel te regelen. En vooral weer veel afscheid te nemen van alle die ons dierbaar zijn.

en 2020






1 opmerking:

  1. Dag Tjerk en Henny, waarschijnlijk ergens op de oceaan, zonder wifi of internet. Vanuit Borger wensen we jullie een voorspoedige reis en we houden de blog in de gaten om zo weer iets over jullie reiservaringen te lezen. Vriendelijke groet namen ons allen van TravelXL Reisburo Borger, Annie Veenema

    BeantwoordenVerwijderen