woensdag 14 februari 2018

Deel 4 Op weg naar het Panama kanaal 30 januari 2018

   Colombia - Panama eind januari 2018

SHELTER Bay Marina, de laatste haven aan de Atlantic Ocean vlak bij het Panama Channel.


Op deze foto zie je ons vanaf de Atlantic Ocean tussen de pieren naar binnen varen, het zwarte schip zijn wij, alle andere schepen zijn grote tankers die liggen te wachten voor dat ze het Panama Chanel in mogen. Wij varen door langs de rechter pier naar de Jacht haven.


Prima plek gekregen tussen alle andere WARCers, de volgende dag gaan we met de bussen naar een bijzondere plek, een authentiek Indianen dorp.
Na een flinke rit, zo zien we al wat van het grote land Panama dat uit 20 provincies bestaat,
stappen we uit om over te stappen in grote houten prauwen, van boomstammen gemaakt en vertrekken wij met zwemvest en hoed op naar het dorp.    
   


Voor en achterop de prauw staat een grote indiaan in minimale kleding alleen een kleurig lenden doekje, door middel van een buiten boord motor(die hebben ze wel) scheuren we de mooie rivier over. Nu weten we ook waarom we een "spray' hoed  mee moesten nemen, voor het buis water en een flinke regen bui verschuilen we ons achter de hoed en het zwem vest, behoorlijk nat komen we op de plaats van bestemming.
Daar worden we met muziek ontvangen en welkom geheten, we hoorden dat er heel veel indianen stammen leven in Panama en vooral in beschermde natuurgebieden wonen. de grotere kinderen hebben de mogelijkheid om verder te studeren en dat zal veel veranderen 
bij de indianen. wij hebben die dag een klein idee gekregen hoe zo'n gemeenschap leeft en we zijn verwent met een maaltijd, hapjes en veel fruit, ter afsluiting wordt er muziek gemaakt met zang en dans door de indianen vrouwen, als slot ook de jonge meisjes.
Na de groepfoto worden we weer terug naar de bussen gebracht, een indruk wekkende dag.
 

Einde blog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten