zaterdag 9 april 2016

"SELENE" een Malö 43 Vanaf 8 december tot half januari 2016


8 December 2015  Vervolg zeil reis van Puerto Rico naar het eilandje Culebra 


Vandaag de kleine afstand van maar 27 mijl te gaan naar het Spaans talige eiland Culebra dat bij Puerto Rico hoort.
Na een fikse bui met veel wind die over trekt, kunnen we vertrekken, met het wegvaren van de steiger gaat het goed, voor en achter los en de voor punt van het schip afduwend kunnen daarna rustig vooruit varend de haven uit.
Wij denken dat de versnellingsbak aan slijtage lijdt, vooral door te snel te schakelen bij het uit of invaren van een haven hapert deze soms of is het de stuur handel?
 Het is een leuk tochtje naar Culebra mooi met lunch tijd aan en gaan achter het anker liggen, zien hier veel vlinders, Fregat vogels en Jan van Genten.
Coen en José liggen al op ons te wachten op de afgesproken plek, een mooie diepe baai met nauwe ingang dus goed beschut.
We besluiten om morgen met z'n vieren een golf kar te huren en het eiland te verkennen, volgens de folder is dit "het"eiland met het mooiste strand", we zullen zien.                                    
Woensdag 9 december  Met de bijboot naar de wal en om te zorgen dat we een golf kar kunnen regelen, maar eerst worden we opgehaald en naar een heel klein vliegveldje gebracht, dat kunnen in de hal van het vliegveldje doen.     






                                                                                                                                                                                            



 "Dengue-mug gestoken"en besmet met het Dengue-virus.
We hadden voor dat we verder zouden varen al een paar weken Nederland geboekt, half januari 2017, half januari in Nederland aankwamen.


Goede medicijnen voor geschreven en knapte daar van op.
De vlucht terug naar Sint Maarten die ook al geboekt was konden voor 3 maanden verzet worden, ondertussen moesten Tjerk en ik onze plannen bespreken. 
Toen ik steeds meer opknapte door de medicijnen, vitamines, veel vers fruit en gezond eten, kwam de periode dat het weer begon te kriebelen om toch de reis af te maken en de Selene terug naar Nederland te brengen.  terug gaan half april, vertrekken vanaf Sint Maarten, waar het schip Selene op de wal geparkeerd staat, en naar Bermuda zeilen, vandaar de sprong naar de Azoren en de laatste oversteek naar Nederland waar we rond juli
.
 Nu zijn we bijna zo ver, staan te popelen om op 12 april terug te vliegen naar Sint Maarten en binnen een paar dagen het schip vaar klaar maken om te vertrekken.



Wij gaan er voor en komt er natuurlijk weer een mooie blog met foto's over onze oversteken naar Europa.

De mooie wens ons door zeilvrienden gegeven is:  Fair winds and a calm sea.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten